Lanseringen

Den 8. oktober 2019 ble Ildtunger lansert på Bodøs litteraturfestival, Det Vilde Ord. Bokbader var Ronald Nystad Rusaanes. Historiker og forsker på hekseprosessene, Rune Blix Hagen, innledet med et kort foredrag, og Thale leste fra boken akkompagnert av spesialdesignet joik som Kalle hadde laget for anledningen. 

Du kan se lanseringen her: https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=6OoUgg7H4Zs

 • Rune Blix Hagen

  holdt foredrag om hekseprosessene i Norge og Europa.

  Rune er historiker ved UiT og har i ei årrekke jobbet med de historiske trolldomsprosessene. Han har blant annet gitt ut bøkene Dei europeiske trolldomsprosessane (2007), Hekser. Fra forfølgelse til fortryllelse (2010) og Ved porten til helvete. Trolldomsprosessene i Finnmark (2015), og han har undervist og uteksaminert hundrevis av studenter i trolldomsemner. Hagen er en etterspurt og prisbelønnet formidler og har holdt utallige foredrag for et allment publikum, om både hekser, trolldomsforfølgelse og en rekke andre emner.


 • Thale Krogtoft Jensen

  leste fra boken.

  Thale kommer fra Bodø, hun er utøvende sanger og skuespiller, og underviser i musikk. Hun utforsker og tolker både musikal, vise, pop, jazz, barokkmusikk og folketoner. Hun har en sceneutstråling og tilstedeværelse der formidling står sentralt, og hun beveger seg sømløst mellom alvor og ro til musikalsk teaterlekenhet. Men alltid er det kjærlighet til musikken og publikum som preger Thale.

 • Kalle Urheim

  Musikalsk scene

  Artisten Kalle Urheim fra Hamarøy er hyllet, i både norsk og samisk presse og blant publikum, etter releasen av debutalbum «Ruodjo» høsten 2016, som han fikk terningkast 6 for i Avisa Nordland. Han er en tabuknuser, poet, komponist (på mange språk) og sanger. Har studert ved Musikkonservatoriet i Tromsø. Under Sámi Grand Prix i 2015/2019, live på NRK, ble han folkets favoritt. Låta/joiken "Don besset jođášit / Journeying" og er en hyllest til livet, sola og kjærligheta. Han fremførte nylig et bestillingsverk av en joik til Hamsunsenterets 10-årsjubileum og utgir ny musikk senere i høst.

Med vennlig hilsen

Elin Hansen