19. jan, 2020

Jeg har hatt en skriveretreat helt for meg selv. I en leilighet i Sulis (Sulitjelma, for dere som ikke er kjent med stedsnavnforkortelser her i området). I fem dager, eller egentlig fire, det vil si tre hele og to halve, har jeg isolert meg fra omverdenen for virkelig å få schwung på skrivingen. Jeg skulle skrive minst 2000 ord hver dag, og så skulle jeg komme hjem med masse skriveselvtillit i kofferten og fortsette the good feeling hjemme. Hva skjedde? Jeg vasket leilighet. Og ryddet. Og kastet søppel. Og vasket og vasket og vasket OG vasket litt til. Den dagen jeg kom, ble det ingen skriving i det hele tatt. Dagen etter var jeg ganske fornøyd, da ble det riktig så bra - og så vasket jeg til litt over midnatt. De neste dagene var ikke hodet helt med, så da ble det bare tull. Men jeg vasket. Få ord er fortsatt bedre enn ingen, så jeg får være fornøyd med at jeg i det hele tatt klarte å produsere noe som hadde med skriving å gjøre. Uansett, nå er leiligheten vasket og ryddet og klar for nytt skriveopphold, så jeg satser på at det ikke blir så lenge til jeg drar tilbake. Det er fantastisk å være der oppe i ødet med fantastiske turforhold som kan benyttes innimellom skriveøktene. Men NÅ er jeg virkelig nødt til å skjerpe meg hvis jeg skal klare målet om å få ferdig førsteutkastet til 1. april. Skjerpings, Elin, skjerpings!

Dag 13: 0 ord

Dag 14: 1053 ord

Dag 15: 202 ord

Dag 16: 362 ord

Dag 17: 480 ord 

 

15. jan, 2020

Da jeg skrev Ildtunger, satt jeg ofte på kafé og skrev, og på flyplasser, på flyet, på toget mellom Gardermoen og Kongsberg og på biblioteket i Bodø. Eller så var jeg sammen med skrivevenner i ulike sammenhenger. Det var som om ny luft, nye omgivelser og mennesker, gav meg en eller annen energi som fikk skrivemotoren i gang. Så også i dag. Det var godt å komme ut av huset, få luft under vingene og la ordene få fly fritt. Jeg klarte ikke 1000, men det var ikke så langt unna. Jeg er uansett fornøyd, og i morgen drar jeg på skriveretreat i fem dager. Til Sulis. 

Antall ord for dagen: 891

 

 

14. jan, 2020

Jeg vet ikke om det er forkjølelsen som henger i, i alle fall går det utrolig tregt for tiden. På søndag, altså dag 10, tok jeg helt fri, og i går bare flikket jeg litt på det jeg skrev på lørdag. Jeg er ikke på langt nær så produktiv som jeg planla å være. Disse ordene, som en facebookvenn og skrivekollega la ut i dag, beskriver det godt: 

"I wake up every day planning to be productive and then a voice in my head says "Haha good one!" and we laugh and laugh and take a nap." 

Men jeg har på ingen måte gitt opp. Slettes ikke. Jeg skal fortsatt ha førsteutkastet ferdig til 1. april. Her kommer nok et visdomsord, eller hva man nå skal kalle det, sagt av Arnold Schwarzenegger: 

"The mind is the limit. As long as the mind can envision the fact that you can do something, you can do it - as long as you really belive a 100 percent."

Og nuh skal jeg skrive!

Dag 10: 0 ord

Dag 11: 130 ord

 

11. jan, 2020

... både på den ene og den andre måten. Historien begynner å bli litt spennende, faktisk, om jeg skal si det selv. Ikke minst er det spennende å sette seg til tastaturet og lure på hva som kommer til å skje i dag. Men. I dag ville ikke fingrene gå. Både dem og hjernecella hadde gått seg fast i en skikkelig gjørmepytt. Så nå er jeg på etterskudd med antall ord. Satser på å ta det igjen senere. Har ikke kommet meg helt etter forkjølelsen, får skylde på det. Satser på at en hviledag har gjort susen, og at jeg tar igjen det forsmådde i morgen. 

Dag 8: 1097 ord

Dag 9: 101 ord 🤪

 

9. jan, 2020

Det går tregt, merker jeg. Eller, egentlig ikke så tregt, jeg skriver tross alt rundt tusen ord hver dag. Det er bare det at ordene ikke former seg så lett lenger. Den første dagen sa det "svisj", og så var over tusen ord skrevet på et øyeblikk. Nå er det som om jeg svømmer motstrøms. Jeg må kjempe for hvert svømmetak. Samtidig har jeg nå erfart at det er slik det er å skrive. Skriveformen er ikke på topp alle dager. Likevel, det går fremover, og jeg holder målet. Det vil si, i dag avslutter jeg før jeg kommer til 1000. I går klarte jeg å karre meg over målet. Til tross for noen helsikes stryk i den elva kom jeg meg på tørt land. Og da var jeg utslitt. Orket ikke å skrive ett eneste ord mer. Derfor ble det ingen loggføring heller. Jeg dro på operagalla i stedet. Det var manna for sjelen. 

I dag måtte jeg skrive i to økter, og enda har jeg ikke nådd målet. Eller, jo, målet er egentlig 800 ord per dag, men jeg har bestemt meg for 1000 for å være foran meg selv. I dag klarer jeg ikke det. Det er bare å innse. Så nå avlsutter jeg for dagen, så får jeg være fornøyd over at det går fremover. 

Dag 6: 1097 ord.

Dag 7: 810 ord.