30. mar, 2020

Dag 70 - 12. mars. Vi besøker en venn. Og inngripende tiltak i Norge iverksettes.

Den ene fridagen avløser den andre 🤪. I dag har vi avtalt å møte en kompis som vi ble kjent med hjemme før vi reiste til Spania. Han har en finka (liten gård) utenfor Villajoyosa. Før vi drog, fikk jeg med meg et webinar om det å lage onlinekurs. Ikke at jeg planlegger direkte kurs, akkurat, men jeg har noen tanker om noe annet. Jeg er bare ikke helt sikker på hvordan jeg skal få det til, og jeg er ikke så sikker på at ble så mye klokere i dag. Det jeg er helt sikker på, er at jeg ikke skal betale 40 000,- for å lære meg det, som slike kurs koster. Da får det helle bare bli med tanken. Men jeg tror det er en god tanke. 

Ellers var det veldig hyggelig å treffe kompisen vår i Villajoyosa. Vi kjørte tidlig for å rekke å se oss litt om før vi skulle møte han. Så møtte vi han tilfeldig i en trang, koselig gate i gamlebyen, utenfor leiligheten til Bjørn og Oddveig. Vi spiste lunsj på en hyggelig restaurant, der vi kjøpte den maten vi ville ha selv, så tilberedet restauranten den. Mens vi satt der, kom en annen bekjent fra Bodø bort til oss. Hun har også leilighet i Villajoyosa. De kom ned med samme fly som oss, og vi avtalte at vi skulle komme på besøk i løpet av de dagene vi skal være her. Nå fortalte hun at hennes datter, som er lege, har oppfordret henne til å komme hjem, fordi hun er i risikogruppen. De har fått plass på fly i morgen. Hun oppfordret oss til å reise hjem, vi også. Grensene kommer til å bli stengt, sa hun. Hmm 🤔. Etterpå drog vil til finka da Vida, der Jarl bor. En veldig hyggelig og inspirerende dag.

Da vi kom hjem, holdt regjeringen i Norge pressekonferanse. Den norske regjeringen setter inn de sterkeste og mest inngripende tiltakene vi har hatt i Norge i fredstid, for å bekjempe koronaviruset. Skoler og barnehager blir stengt, folk får ikke være i lag, arbeidsplasser må stenge. Kulturarrangement blir avlyst. Spisesteder, puber og barer må stenge. Likeså frisører og andre lignende virksomheter, og treningssentre. Uvisst hvor lenge. Det er helt sprøtt, men det er så nødvendig. Hvis vi alle er superflink til å gjennomføre tiltakene, så kan vi kanskje redusere tiden disse aggressive tiltakene må vare.

Så nå fikk vi noe å tenke på. Skal vi reise hjem før tiden, eller ikke? Jeg har sjekket om det var noen ledige plasser på noen fly, det er det ikke, og det er umulig å komme gjennom på telefonen til SAS. Jeg har også kontaktet UD på messenger. De bare viser til regjeringens reiseinformasjon, og der står det ikke noe spesifikt. Heldigvis registrerte vi oss på reiseregistrering.no før vi dro, så hvis de skjer noe spesielt, får vi vel beskjed. Foreløpig kan vi ikke gjøre så mye annet enn å følge med på nyhetene og sjekke om det er plass på fly. Jeg er spent på hvordan det blir her i Spania. Heldigvis er det fint vær. 

Det ble ikke noe skriving i dag heller. Hadde tenkt å skrive da jeg kom hjem, men det ble ikke noe av. Antall ord: 0.