30. mar, 2020

Dag 72 - 14. mars. Spania innfører portforbud fra mandag.

Portforbud! Alt blir stengt. Samme som i Norge. Men det er på tide. Det er blitt påvist mange tilfeller i Madrid, og det sprer seg raskt. Heldigvis er det ikke så mange i Costa Blanca enda, men noen i Valencia og noen i Alicante. Så nå er det bare å se langt etter thaimassasjen, som jeg hadde tenkt å ta til uka, turen til Dinoparken går i vasken, og ny tur til Guadalest, der jeg hadde tenkt å kjøpe reisegaver til barn og barnebarn, må også avlyses. Men det er bagateller. Nå er verden i krise. Da er det bare aggressive tiltak som hjelper. 

Jarl spurte oss om vi kunne komme og kjøre han til en matbutikk. Han bor på landet og han har ikke bil. Selvfølgelig gjorde vi det. Så har vi handlet inn til oss selv, slik at vi har mat for resten av den tiden vi skal være her. Vi har avtalt med Jarl at dersom vi plutselig får plass på et fly, så får han overta den maten vi har til overs.

I dag oppfordrer UD norske borgere som er på reise i utlandet til å vurdere å reise hjem så snart som mulig. Det er ikke plass på noen fly, og den personen som jeg har skrevet melding med hos SAS, siser at det ikke vil bli satt opp ekstra fly, så vidt han vet. UD svarer ikke på om det blir satt opp ekstra fly. De bare oppfordrer oss til å følge regjeringens råd. Ja, det vil vi jo, men hva hjelper det når vi ikke kommer oss hjem fordi flyene er fulle 🤔? Og så kan vi ta kontakt på et spesielt telefonnummer hvis vi har behov for akutt assistanse. Det har vi ikke. 

Utrolig nok fikk jeg skrevet litt i dag. Det spisser seg til for Maren, som er hovedperson i historien. Også i dag skjedde det ting i manuset som jeg ikke har planlagt. Jeg tror det er i positiv retning.  

Antall ord: 530.