30. mar, 2020

Dag 75 og 76 - 17. og 18. mars. Hjemme!

Himmel og hav - vi kom oss hjem! Jeg våknet kl 03.45 i natt og fikk ikke sove. Jeg snudde og vrei på meg, talte sauer og stjerner og jeg vet ikke hva, men ikke pokker om jeg klarte å sove. Og jeg som har sovet så godt siden vi kom til Spania. Til slutt gav jeg opp. Jeg satte meg opp, fant frem telefonen for å få tiden til å gå. Frank-Eilert våknet selvfølgelig av det, så han gikk og la seg på et annet rom. Så kom jeg på at jeg skulle se om det var ledige plasser på fly. Ikke at jeg trodde noe på det, men det skadet ikke å sjekke. Og da hadde SAS satt opp et ekstra fly som gikk fra Malaga via Alicante til Oslo. Det var fem plasser ledig! Herre min hatt, da var det bare å svinge seg rundt. På 1-2-3 hadde jeg fått bestilt billetten, uten gubben sitt samtykke. Jeg tenkte som så at om han hadde lyst å bli her til den 23., vår opprinnelige hjemreisedato, så fikk han bare bli det. Jeg skulle i hvert fall hjem. Vi måtte kjøre kl 10, fordi vi skulle innom Jarl med maten før vi kjørte til flyplassen. Nå var klokken 05.30. Så da var det bare å svinge seg rundt. Frank-Eilert ble orientert om saken, og heldigvis ble han med på notene. Han ordnet alt det praktiske med huseier og huset, jeg pakket, og plutselig var vi klar til å kjøre. 

Alt var stengt på Alicante lufthavn, bortsett fra en kaffeshop der det var en halv kilometer kø. Jeg stilte meg i den, i god avstand til personen foran meg. Heldigvis fikk vi kjøpt litt og spise der, for om bord i flyet var det ingen servering. Vi landet på Gardermoen ca kl 17.30. Heldigvis var serveringsstedene åpne. Vi hadde jo ikke spist ordentlig siden tidlig i morgest. Mens vi satt der, fikk jeg avtalt med sønnen min at han skulle sette bilen vår på flyplassen, slik at vi kom oss hjem uten å eventuelt smitte noen. Vi skulle jo rett hjem i karantene. 

Så nå er vi hjemme i eget hus igjen. 14 dagers karantene venter oss. 

Jeg skulle jo skrive på flyet, men hodet var ikke i form etter å ha vært våken siden midt i natta. Svært lite produktiv, med andre ord. 

Dagen etter, 18. mars, var det ikke bare hodet som ikke var i form, hele skrotten ropte etter søvn. Så dårlig med skriving, med andre ord.  

Dag 76: 0 ord.

Dag 75: 68 ord