15. jul, 2020

Skriveuke, dag 3

I og med at jeg er ferdig med hovedtrekkene i historien, så består hovedarbeidet nå i å skaffe meg oversikt over "hullene", som jeg nevnte i går. Det blir liksom lettere å tette dem når jeg vet hvor dem er. Så det er det jeg holder på med nå. Det gjør jeg ved å sette inn overskrifter på scenene i manuset, så formaterer jeg dem med "Overskrift 2" (sceneoverskriftene). Det gjøres i Hjem-menyen i Word, under Stiler. Fra før har jeg satt inn kapitteloverskriftene ved hjelp av liste med flere nivåer på Hjem-menyen, og valgt kapittelinndeling. Når jeg da haker av i Navigasjonsrute i Visningsmenyen, får jeg manuset med overskriftene i en egen rute til venstre på skjermen.

Nå når jeg leser gjennom manuset, skriver jeg inn alle sceneoverskriftene underveis, også der det mangler scener, altså hullene. På den måten får jeg oversikt over alle scenene, og jeg kan lett navigere i dokumentet. Dersom noen scener må flyttes på, så er det bare å dra og slippe i ruten til venstre.

Jeg skulle selvfølgelig ha gjort dette da jeg begynte å skrive, men da skrev jeg ukritisk uten å tenke, og jeg hadde dårlig oversikt over fortellingen. Jeg begynte med overskrifter da, men det forstyrret flyten i skrivingen. Derfor gjorde jeg det ikke, men tar meg tid til denne jobben nå. Det lønner seg på sikt.

Så det er det jeg har gjort i dag, skrevet sceneoverskrifter. De skal slettes når jeg er ferdig og manuset skal sendes til forlag (har lyst til å prøve meg på det denne gangen). Jeg er ikke helt ferdig, fordi jeg har skrevet litt innimellom også, ca 350 ord, faktisk, men det går fort unna når jeg først speeder opp. Regner med den jobben er gjort i morgen. Og etter det begynner hulltettingen, altså skriving av nye scener, for alvor. 

Jeg burde bli ferdig med førsteutkastet i løpet av høsten, altså.