16. jul, 2020

Skriveuke, dag 4

Ingelin oppfordrer oss til å lage ritualer for å verne om skriverommet, den kreative kraften i oss. Det blir samme prinsippet som med Pavlovs hunder, på en måte. Du vet dem som fikk mat hver gang en lampe lyste, og etter hvert begynte de å sikle bare de så lyset, fordi de lærte seg at lys betydde mat. Ritualer i forbindelse med skrivingen skal lære meg at akkurat dette ritualet betyr at nå begynner skrivingen. Dermed settes den kreativene prosessen i gang. 

Mine ritualer er ikke noe annet enn at jeg står opp og spiser frokost mens jeg leser bok. Når jeg legger boken fra meg, kan skrivingen starte. Mer hokus pokus enn det trenger det ikke å være, men dette gjør jeg hver eneste dag. Nesten. Og det hjelper: Når jeg legger fra meg boken er hodet mitt innstilt på at jeg skal skrive. Hvis jeg ikke gjør det, merker jeg veldig godt at det er noe som mangler. Det er nesten som hullene i manuset mitt. Noe mangler. 

I dag har jeg fortsatt med å lage sceneoverskrifter. Det tar sin tid, for det er ganske mange. I tillegg har jeg redigert litt tekst, men det må jeg slutte med. Det er ikke tid for det nå. Først må hullene tettes. Deretter redigere.
 
 
Lag deg en fin kveld, da 🙂