1. okt, 2020

Samskriving

Hu hei, som dagene flyr - sist jeg skrev i loggen, var 16. august. 16. august! Hjelpe og trøste 😲. I dag er det 1. oktober - hvor er dagene blitt av? 

Den 22. september anså jeg meg såpass ferdig med førsteutkastet at jeg sendte det inn til min skrivecoach, Ingelin Røssland. Det er noen scener som mangler på slutten, så hun ville at jeg skulle lage en oversikt over det jeg tenker skal være sluttscenene. Det gjorde jeg og sendte det av gårde. Så nå har jeg tatt pause i skrivingen, og det er egentlig ganske deilig. Nå skal manuset få modnes før jeg tar det frem igjen og gyver løs på andreutkastet. Tenk om jeg blir ferdig med det før sommeren? Nei, det tør jeg nesten ikke å håpe på. Jeg har masse researchstoff fra i sommer som skal skrives inn, spesielt i begynnelsen, så det kommer til å bli en del omskriving. Det er nå det virkelige arbeidet begynner. 

Før jeg sendte fra meg manuset, hadde jeg samskriving med en av de andre kursdeltakerne hos Ingelin. Vi var på hver vår hytte (vel, hytte er kanskje ikke helt korrekt for mitt vedkommende, jeg var i skrivehula mi i Sulis, som er en leilighet i et borettslag) på hver vår kant av landet. Vi startet dagene med å snakkes på FaceTime om hvor langt vi var kommet og hva som var planene videre. Så ble vi enig om hvor lenge vi skulle skrive, og så snakket vi på FaceTime igjen, før vi tok en ny skriveøkt. Du verden, så effektivt det var. Jeg gjorde meg ferdig med førsteutkastet (vel, nesten ferdig, da) på den måten. Vi leste det vi hadde skrevet høyt til hverandre, og gav hverandre konstruktive tilbakemeldinger. Det var virkelig matnyttig, og så kjekt å strukturere seg på den måten.

Så om du skriver og har noen du kan avtale samskriving med, så anbefaler jeg det absolutt. Jeg har ei skrivevenninne også, der vi gjør det samme. Noen ganger treffes vi fysisk også. Det er enda mer gull verdt. Så, altså, samskriving er tingen. Forutsatt at man klarer å være strukturert, og ikke la tiden fly bort i skravling om andre ting. 

Lykke til med skrivingen din 🙂